Cum apare soarele, cum renuntam la ghete si bocanci in favoarea sandalelor si a papucilor fancy. Dar ce ne facem cu aspectul picioarelor? Inainte sa iti faci pedichiura pentru vara, trebuie sa te asiguri ca si pielea arata bine si este pregatita sa fie expusa. Nu de alta, dar sandalele noi nu vor atrage atentia doar asupra lor, ci si asupra picioarelor tale. Mihaela Stancu, nail artist BeauTEAfull, ne da astazi cateva sfaturi pentru a ne asigura ca nu ne vom jena sa ne aratam picioarele vara aceasta.
Vizita la salon iti pregateste pedichiura pentru vara
In primul rand, programarea la salon o data la 2-3 saptamani trebuie sa fie nelipsita. Sunt proceduri pe care nu le poti face acasa pentru ca risti sa te ranesti sau sa provoci inflamatii. Taierea colturilor unghiilor se face intr-un anumit fel, respectand reguli stricte, astfel incat unghia sa nu creasca apoi in carne. Toate stim ce dureri pot sa apara in astfel de situatii. Nu mai vorbim de estetica unei unghii crescute in carne! De asemenea, curatarea calcaielor se face cu instrumente si produse speciale. Acasa, avem tendinta de a exagera. Ne putem rani, sau exfolia prea mult si, din nou, aspectul nu va fi unul placut.
Urmeaza apoi hidratarea. In functie de tipul de piele, specialistul apeleaza la masti pentru picioare sau creme. Acestea au rolul de a hidrata profund si de a lasa pielea catifelata si sanatoasa. La final, urmeaza oja. Poate cel mai greu pas, daca nu ai rabdare si dexteritate. In plus, la BeauTEAfull ai de ales intre zeci de culori numai bune pentru vara. Iar finishul aplicat peste oja pastreaza culoarea intacta pana la urmatoarea programare. Si gata, primul pas din operatiunea “pedichiura pentru vara” este gata. Am uitat sa trecem pe lista si relaxarea din timpul masajului pentru picioare!
Ce poti sa faci acasa
Daca ai pielea foarte uscata si specialistul iti recomanda, poti sa mai faci si acasa cateva operatiuni care sa iti pregateasca pedichiura pentru vara. De exemplu, o data pe saptamana, cat te uiti seara la un film sau citesti o carte, poti sta si cu picioarele la inmuiat. 15-20 de minute in apa calduta, in care adaugi sare de baie sau chiar sare de mare si uleiuri parfumate sunt suficiente. La final, aplici o crema hidratanta si… esti ca noua.
Daca simti nevoia, tot o data pe saptamana, dupa baie sau dus, poti folosi pila de calcaie. Nu inainte de a tampona usor pielea cu prosopul, pentru a absorbi excesul de apa. In cazul in care pielea si, mai ales calcaiele, sunt foarte uscate, Mihaela recomanda sa folosesti o crema cu uree, inainte de culcare. Iti poti pune apoi sosete, pentru a te asigura ca produsul ramane pe piele si hidrateaza in profunzime.
Bineinteles, in functie de piele si de problemele pe care le ai, specialistul iti recomanda produse adecvate si un ritual de ingrijire pe masura.
Ne vedem la programare!