Relaxarea, un beneficiu major al masajului
Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de masaj este cel de relaxare, iar denumirea spune totul despre beneficiile sale. Nu este nici pe departe singurul care are efecte terapeutice asupra corpului si mintii tale. Exista peste 80 de tipuri de masaj, in functie de tehnica folosita, de miscarile utilizate si de presiunea exercitata.
Un specialist priceput in masaj te poate ajuta sa scapi de dureri musculare, inflamatii, contracturi, stres si anxietate. Colegul nostru, tehnician maseur, Radu Stuparu, ne spune mai multe despre efectele pe care o ora de masaj le are asupra organismului tau.
Un masaj se bazeaza pe capacitatea corpului de a se vindeca folosind propriile resurse. Astfel, prin presarea si manipularea pielii, muschilor, a tendoanelor si a ligamentelor, se stimuleaza regenerarea acelor celule care fac organismul sa functioneze corect. De exemplu, s-a demonstrat ca un masaj ajuta la multiplicarea celulelor care lupta impotriva cancerului de san. Asadar, nu doar ca ne relaxeaza, dar poate sa ne si vindece.
Radu Stuparu
Un masaj pentru o piele mai ferma si catifelata
Da, masajul poate trata toate aceste aspecte. In primul rand, prin intensificarea circulatiei sangvine, astfel incat organele vitale si tesuturile sa primeasca mai mult oxigen si substante nutritive. Apoi, prin stimularea fluxului limfatic, determinand sistemul de aparare al organismului sa lupte impotriva factorilor toxici.
De asemenea, la nivelul muschilor, masajul are rolul de a reduce spasmele si crampele, relaxandu-i. In plus, acesta stimuleaza endorfinele, cunoscute drept si analgezice naturale ale corpului. Endorfinele ne ajuta sa ne simtim mai bine, iar in urma masajului, capatam un plus de energie si buna-dispozitie.
Asa cum probabil stii deja, un masaj are si efecte miraculoase asupra pielii. Pe langa faptul ca o hidrateaza in profunzime, stimuland sinteza de colagen si elastina, procedura are si rol detoxifiant. Astfel, este o modalitate ideala pentru a scapa de celulita si a capata un plus de fermitate. In combinate cu terapiile moderne de remodelare corporala, pielea ta se poate transforma radical.
Masaj in sarcina
Nu in ultimul rand, masajul este benefic pentru femeile gravide prin reducerea durerilor de la nivelul coloanei vertebrale si eliminarea apei in exces de la nivelul picioarelor. De asemenea, este indicat si in travaliu, avand rolul de a declansa nasterea, dar si dupa, prin ameliorarea depresiei post-natale si a anxietatii.
In concluzie, nu ezita sa iti oferi cateva clipe de rasfat, o data sau de doua ori pe saptamana, pentru ca vei vedea rezultatele in cel mai scurt timp. Diana Dumitrescu a fost pe la noi si a incercat masajul. A scris despre experienta lui, AICI.