Masajul anticelulitic: ba are, ba nu are efect. Depinde pe cine intrebi. Noi am spune ca depinde in cine ai incredere si pe mana cui te lasi. E o perioada numai buna pentru a te pregati de noul sezon si pentru a te bucura de beneficiile masajului anticelulitic. Sigur, cine se gandeste la celulita pe vremea asta, cand nu stii ce sa mai pui pe tine ca sa nu ingheti?
Intr-adevar, in sezonul rece uitam de aspectul de coaja de portocala care ne da batai de cap in tot restul anului. Dar toate vrem sa aratam senzational la prima raza de soare, nu? Pentru asta trebuie sa ne pregatim din timp. Una dintre metodele cu cele mai mari beneficii este clasicul masaj anticelulitic. Radu Stuparu, specialistul nostru in remodelare corporala, ne spune tot ce trebuie sa stim despre aceasta procedura si de ce este bine sa mergem la tratament pe tot parcursul anului pentru a ne bucura de beneficiile masajului anticelulitic.
Beneficiile masajului anticelulitic
Realizat corect si constant, masajul anticelulitic este una dintre cele mai eficiente proceduri impotriva coajei de portocala. Acesta actioneaza asupra cauzei, prin restabilirea circulatiei adecvate. Cele mai importante beneficii ale masajului anticelulitic sunt:
- accelerarea procesului de ardere a grasimilor;
- cresterea elasticitatii pielii;
- modelarea pe zone tintite, prin eliminarea tesutului adipos;
- drenarea tesutului pentru o mai buna circulatie;
- eliminarea toxinelor.
Toate aceste beneficii apar datorita miscarilor specifice pe care terapeutul le realizeaza pe zonele cu probleme. Celulita poate sa apara pe picioare, fese, brate sau abdomen, si este nevoie de sedinte repetate pentru a o elimina. Ai nevoie de un adevarat specialist pentru a executa miscarile corect si pentru ca aceste beneficii ale unui masaj anticelulitic sa fie vizibile.
Este masajul dureros?
Manevrele efectuate de terapeut au o viteza sustinuta si variaza de la o presiune superficiala, la miscari rapide si mai intense, pana la manevre placute, cu efect relaxant. Astfel, masajul poate produce un grad de disconfort, insa nu trebuie sa fie dureros sau sa produca vanatai sau alte leziuni.
Intensitatea trebuie adaptata gradului de rezistenta al clientei. Astfel, pentru a te bucura de beneficii, nu trebuie ca acest tip de masaj sa iti lase semne pe corp. Un specialist bun stie exact ce miscari trebuie sa faca pentru a nu leza pielea.
Cat de des pentru beneficii maxime
In functie de gradul de celulita si de tipul de piele, specialistul iti poate recomanda pana la 3 sedinte de masaj anticelulitic pe saptamana. Asta pana cand aspectul de coaja de portocala incepe sa dispara. Rezultatele se vad destul de repede, daca tratamentul este completat cu o dieta corespunzatoare. Apoi, este nevoie de cateva sedinte de intretinere. Cel mai probabil, ai nevoie o data pe saptamana sau o data la doua saptamani.
De asemenea, combinat cu alte proceduri de remodelare corporala, masajul anticelulitic are beneficii uimitoare. Nu doar ca aspectul de coaja de portocala dispare complet. Pielea devine mai ferma, mai stralucitoare, cu un aspect mult mai tanar.
Nu te poti bucura de beneficiile masajului celulitic daca suferi de afectiuni dermatologice sau ai varice. Simptomatologia poate fi gravata prin masaj anticelulitic si pot aparea consecinte importante. Asadar, stai de vorba cu specialistul in remodelare corporala inainte de a incepe tratamentul.